Rijden met een schadeauto mag dat wel

Schade aan je auto dat is heel erg jammer en het kan voor meerdere dingen vervelend worden. Het kan namelijk zo zijn dat de dagwaarde van je schadeauto lager ligt dan de reparatie kosten. Sommige mensen kiezen er dan voor om alsnog door te rijden in de auto en dit niet te laten repareren. Maar is dit wel zo verstandig. Het kan soms heel lastig zijn om de schade van je auto te bepalen omdat je sommige schade niet meteen zo op het oog kunt zien. Daarom kan doorrijden met een schadeauto nog meer schade veroorzaken op lange termijn. 

De soorten autoschade 

Schade aan je auto kan op veel verschillende manieren ontstaan. Maar de meeste schade komt meestal door een andere bestuurder of door jezelf. De schade kan natuurlijk variëren tussen zware schade en lichte schade. Is de schade echt heel erg dan kan het zijn dat je auto total loss wordt verklaard. Vaak moet de auto dan gesleept worden. 

Door blijven rijden met schade

Mocht je autoschade toch echt teveel geld kosten. Dan kun je kiezen om door te rijden met de schade aan je auto. Als je dat wilt doen moet je goed letten op de volgende punten.

Bekijk je auto goed. Ga niet zomaar achter het stuur zitten en wegrijden het is namelijk van belang dat je eerst goed gaat kijken naar je auto. Kijk dan goed welke schade je opvalt, kijk dan of er vloeistoffen lekken of dat er iets over de grond heen sleept. Kijk ook goed of alle verlichting het nog doet. Dit kan namelijk in alle gevallen voor een zeer gevaarlijke verkeerssituatie zorgen. Dit moet dan ook gemeld worden. 

Als alles er nog prima en verrijdbaar uitziet, voel dan of de auto nog geschikt is voor op de rijbaan. Als de auto voor je gevoel niet lekker rijd of aanvoelt stop dan met rijden en laat de auto meteen nakijken. De kans is namelijk dan groot dat er iets beschadigd is aan het motorische gedeelte van de auto. 

De meeste mensen weten hoe hun auto klinkt als ze aan het rijden zijn. Ga daarom goed luisteren naar hoe de auto op dit moment klinkt en of je iets raars hoort aan de auto. Als dit zo is dan kun je de auto beter laten nakijken in plaats van dat je gaat door rijden. 

Wanneer mag je niet rijden

 Het kan zijn dat de politie of de schade-expert een melding maakt in het RDW-kentekenregister dan betekent dit dat je niet meer de weg op mag met je schadeauto. Je bent dan verplicht om hem naar de garage te brengen voor een keuring. Je kunt er dan ook voor kiezen, om de auto naar de autosloperij te brengen voor een kleine vergoeding.